2008. január 26., szombat

8. jelenet

'I am Legend' - Legenda vagyok

Nagyon érdekes, amit Will Smith csinál. Ugyanis évente csak 1 filmben szerepel. Ezt 1995 óta, filmkarrierjének 5. évétől kezdve teszi így. És megy neki a szekér, nem kicsit. Ha csak az elmúlt 5 évet nézzük (Bad Boys 2 - 2003; I, Robot - 2004; Hitch - 2005; The pursuit of happyness - 2006; I am Legend - 2007), akkor is elmondható az, h a maga nemében mindegyik filmjében hozta a jó szerepet, néhol kifejezetten profin (2006).
Az amerikában 2007-ben, de nálunk már csak 2008-ban bemutatott 'Legenda vagyok' egy érdekes film. Az eleje nagyon jól indul, a közepe gyorsan eltelik, míg a vége fordulatos (bár egy csöppet tipikus, de nekem nem volt 1általán zavaró).
Alapvetően egy olyan emberről van szó a moziban, aki 1edül - kutyájának társaságában - rója New York utcáit és próbál életben maradni: ő az 1etlen túlélője egy halálos vírusnak, mely szétterjedt a Földön. Egy nagyon nyugtalan, némely jelenetnél pedig tökéletes depressziós állapotokat keltő hangulat kíséri a filmet. 1 színész játszik és ez magával vonzza azt, h a filmnéző az első 10 perc elteltével már Will Smith szemén át néz, lát és érez. Ehhez persze kell Smith ismerős arcjátéka és komikus beszólásai. A film közepén bedurvulnak a dolgok (kicsit sajnáltam, h itt maradtunk a kaptafánál), de így is érdekes a sztori.
Nem szeretnék lelőni semmit, így nem írok konkrétumokat. Annyi biztos, h a jó színészi teljesítmény, az érdekes/már látott sztori, a szép képek és a hangulat elég ahhoz, h egy olyan filmre gondoljunk majd vissza évek múltán, mely sokat nem adott és oly kreatív sem volt, de mégis emlékszünk rá. Mert 1xűen érdemes volt 1x-2x-3x megnézni.
És Will Smith előtt le a kalappal. 1 évben 1 blockbuster vagy 1 Oscar-jelölés.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Azt vágod, hogy a nyomorultja szcientológus lett? Persze egy művésznél, alkotónál az művészete, alkotásai számítanak, így lehet tőlem akár buzi, iszákos, őrült bárki, ha igazán jót alkot, de... Azé' nem annyira jó színész Will Smith, hogy megbocsássam neki ezt a ballépését.

Koszta írta...

Hát, annó a Tom Cruise-ból is az lett, most meg páran buzinak is kikiáltották.
Amúgy egyiket sem tartom olyan nagy színésznek, de vhogy szimpatikusak számomra és a filmjeik sem rosszak.