2007. november 15., csütörtök

5. jelenet

'Five fingers' - Az utolsó leheletig

Ejjha. A semmiből tűnt elő ez a film (már vagy 4 hónapja megvan) és így utólag nagyon jó, h sikerült elővennem. Véletlenül nem volt pillanatnyilag mit nézzünk faterommal (kussol!:).., szeretek faterommal filmezni, ez családi hagyomány már évek óta) és mondtam neki, h: "Itt egy film, nem tudok róla különösebben semmit, letsz szíí, oké?". Ő meg rábólintott:).
Sztori: egy holland srác elutazik Marokkóba, h segítsen beindítani az ottani élelmezési programot, de egy ismerősével együtt elrabolják. Miután újra eszméletéhez tér, egy székhez van láncolva és nem érti, h miért ejtették foglyul. Aztán a vallatás során egyre több mindenre fény derül, amit a film végén az eszméletlenül nagy csattanó zár (természetesen lehet sejteni, h poén van a film végén, de ez bármilyen elgondolást felülmúl).
A szereplők ott vannak a szeren. Laurence Fishburne nagyot alakít, érzi a szerepet és a kifejezetten kellemetlen, de egyben humoros megjegyzései egy olyan karaktert teremtenek meg, akit nem lehet nem szeretni. Ryan Philippe is jól játszik, bár Fishburne mindvégig jobb. Persze ez vmennyire a különböző szerepeknek is betudható.
És h miért Five fingers..? Nem árulom el. De annyi biztos, h egy olyan moziról van szó, amely méltánytalanul nem került a nagyvásznakra.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ezt én is szeretném megnézni.... :(