2007. november 30., péntek

+

Tegnap megnéztem a 'Konyec - Az utolsó csekk a pohárban' című magyar filmet. Külön "jelenet"-et nem érdemel, m annyira se volt jó. Egy tipikus magyar vígjáték-szerűség, néhol pár poénnal, semmi extra.
Viszont, h miért is írok róla mégis pár sort..? Azért, m nagy kár érte, már a sztori miatt:
2 nyugdíjas éli nem éppen könnyű mindennapjait; próbálják fizetni tartozásaikat és az új számlákat. A papi megunja az egészet és elkezd bankokat, ékszerboltokat rabolni egy régi Csajkával és egy talán működő pisztollyal, majd hamarosan csatlakozik hozzá a mami is. A rendőröket pedig folyamatosan átvágják, persze kis szerencse mindig kell hozzá.
Nem mondom, h egy akkora durranás, de ha ezt egy legalább közepesen jó poénokkal és sztorivezetéssel tálalták volna, sztem üthetett is volna a film.
A végkifejlettel kapcsolatosan pedig: ha úgy hagyják ahogy, akkor talán még emlékeznék is a filmre több év után is (bevallom, kicsit morbid lett volna az a megoldás, de a "mostmegmondjukavégénhmiistörténtnehogyrosszragondolj" típusú befejezés ellenben pocsék). Kár érte, tényleg..
Még egy gondolat: nem is nagyon rökönyödnék meg azon, ha a jelenlegi magyarországi helyzetben történne nem egy ilyen 'nyugdíjas-lázadás'.., ugyanis az okok már vagy 1 éve megvannak..

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

És ebben is volt valami kellemes testű mami??:P

Unknown írta...

1 éve?! Hülye vagy?:D 1998 óta, vagy inkább 1989.

Koszta írta...

Kedvesem:
Ha az öreg nénit nem számoljuk, akkor nem volt a filmben jó testű mami. A nagyi a kis pirospozsgás, ráncos arcával viszont teljesen levett a lábamról:).

András:
Konkrétan 1 éve vannak a baromkodások itthon, azelőtt ekkora népbutítás nem folyt, legfeljebb halkan. De most ritkít rendesen a kormány. Ez van, mi akartuk.. már aki..

Unknown írta...

Kérdezz meg egy nyugdíjast ő mit gondol erről, hogy egy éve vagy több.:) Mindegy, politikába nem megyünk belé!

Koszta írta...

Én csak annyit mondok: ha vki szavazott vmire, akkor viselje a következményeket. Előbb gondolkodni, után ixelni. Pont.