2007. október 28., vasárnap

+

Hát, nem szép, amit az RTLKlub csinált a tegnap esti mozival. Konkrétan a 'The Rock' (Szikla) című filmről beszélek, amit barátnőmmel néztünk meg. Ez eddig rendben is lenne: a mozi egy jó akciófilm, az ember kedvesével pedig még jobban szórakozik (már a filmen..is:). De.
Az, h a filmből kivágják - szó szerint - a jeleneteket, alapvetően nem megbocsátható. Tény, az RTLKlub és a TV2 csinálta/csinálja/és csinálni is fogja ezt. Tehát mondhatni előre várható, ha történik ilyen eset.
Alapvetően 12-es karikát kapott a Szikla, ergó a durva jelenetek száműzve lettek. De az összes..!! Egy 'kivégzés't sem mutattak, hanem 1xűen vágtak kettőt. Így ezzel gyorsan sikerült egy reklám blokknyi időt felszabadítaniuk. Nem mondom, elég 'paraszt' megoldás (és most finoman fogalmaztam). De - mint írtam felül is - várható.
Az viszont már tényleg mindennek a teteje, h nem csak a durva részek lettek kivágva, hanem jó pár jelenet le is lett rövidítve (most nem sorolnám fel, de annyi talán elég, h így felszabadult az idő a második reklám blokkra is).
És a vége.., az vmi borzalom. Spoiler veszély..!!! Úgy végződik a film, h - miután Nicolas Cage hatástalanította az utolsó rakétát is -, egy vírus-golyó a kezében marad. Eztuán jön az a rész, amikor harcolnak 1et az egyik rosszfiúval. Ez viszonylag egy hosszadalmasabb jelenet, aminek a végén Cage belenyomja ellenfele szájába a bogyót, így az meghal. Ezután beadja magának az ellenszérumot, és túléli a vírusfertőzést. Majd kibotorkál, és meggyújtja a jelzőtüzeket, h minden oké, jöhetnének már érte, h hazavigyék.
Az RTLKlub-osok mit csináltak.. Jelenet 1: rakétahatástalanítás. Jelenet 2: jelzőtűzgyújtás. 'Nyád. De megvan a harmadik blokk is, hurrá..!!
Szval elhiszem, h reklám is kell, meg minden: de ha már rövidítenek, akkor azt csinálják profin és ne 2-3 perceket dobjanak a kukába csak azért, m feszkó van és kell a reklámnak adásidő. Természetesen az lenne a legtisztább, ha 1 mp-et se vágnának ki egyik moziból sem. De ha ezt mondaná vki, sztem ők néznék hülyének az illetőt..

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igazad van, de nekem annyira nem hiányzott a végső akciós jelenet, nem szeretem annyira, ha hosszan el van nyújtva az akció a filmben, főleg a végén. Egyébként Sean Connery jól nézett ki hosszú hajjal:))