2007. december 25., kedd

+

'Lego Star Wars 1-2' és 'Shadowgrounds 1-2'. Két játék-sorozat, mely teljes mértékben alátámasztja az alábbi mondatokat:
- Nem kell hiper-szuper grafika, mely alatt fogcsikorgatva szenvedjük ki a már-már elérhetetlen 30 fps körüli értéket egy olyan Pc-n, ami még 2-3 évig is simán jó lenne. Egy középszerű megjelenítéssel vinni lehet a pálmát, ha az kreatív tud lenni - emellett értelemszerű, h jól is fut.
- Nem kellenek technikai bravúrok, ha az alapok megvannak. Szél által befolyásolt füst, váltakozó időjárás, növényzet mozgása érintésre, láng terjedése. Mind-mind olyan bravúr (tényleg az!), ami felesleges, ha belegondolunk, h emiatt a pár 'apróság' miatt kell (???) vennünk 300.-400.000 Ft-ért új konfigurációt.
- Nem kell sztori, ha a játék eladja magát és inkább 1xűségével varázsol el. Persze, ez teljes mértékben játékfüggő (egy RPG-nek azért legyen története!).
- Nem kellenek vidók, melyekben 20-30 percen keresztül mondogatják azt, h: "a füstöt milyen szépen megcsináltuk, ugye?". Gratu érte, de ehhez az 1 dologhoz minek kell Quadcore-os Pc??
- Nem kell média-hype. Az 1xű játékokat az ember megtalálja magától is, amikor belátja a fent leírtakat és beleun az igazából semmi újat nem hozó monstergame-ekbe.

A LegoSW és a Sgrounds két (négy) olyan játék, mely percek alatt feledteti velünk a Crysis és az UT3 féle hype-olt játékokkal eltöltött szórakozást. Ráébredünk arra, h: "Jé, ez kurva jó! És milyen 1xű!"
Alább link-eltem először a LegoSw1-ből egy videót (elnézést előre is, h a Linkin Park-Numb szám megy alatta, de nem találtam rövidebb mozit a játékból, ami tetszett is volna), majd a Sgrounds2-ből két általam készített képet:



2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tényleg jópofa játék, és Jar-Jar a legjobb benne:))

Koszta írta...

Való igaz, bár Yoda-t még nem mutattam Neked. Repked össze-vissza, csap-vág-rúg-döf-szúr. Úgy tűnik, h a kis botját otthon felejtette..:)